Conversietool Software

Welke conversietool gebruik je het best bij het veranderen van boekhoudpakket?

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Wij krijgen regelmatig de volgende vraag van klanten. Ze willen veranderen van boekhoudsoftware en zijn op zoek naar de beste conversietool. De reden om te veranderen is in deze minder relevant, wat wel relevant is: zo’n pijnloos mogelijke overgang van pakket A naar pakket B.

 

Dus welke conversietool werkt nu? Wel laten we meteen de geest uit de fles laten: geen. Ons inzien, zijn er te veel commerciële profielen die claimen dat hun pakket een conversietool heeft die de perfecte overgang kan faciliteren naar de nieuwe software. Wanneer wij met Finplex zelf praten met de huizen geven deze vaak toe dat de conversietools inderdaad niet zaligmakend zijn, zelfs niet voor pakketten die onder hetzelfde dak zitten.

 

Er zijn altijd afwijkende dossiers, die bij gelijk welke conversie een pak kopzorgen met zich meebrengen. Vaak zijn uitzonderingen plots zelfs de regel en blijkt die conversietool het paard van Trojes. En ja wij spreken uit ervaring: deze conversietools zijn vaak te vermijden.

 

Werken ze dan helemaal niet? Uiteraard zou dit ook ongenuanceerd zijn: als je van plan bent stukken te converteren is het vaak haalbaar. Wil je echter als uitkomst een 1 op 1 complete migratie: dan zal je van een kale reis terugkeren.

 

Dus dan rest de vraag: hoe pak je zo’n overgang dan wél best aan?

Bij de meeste verandertrajecten is er geen tikkende tijdbom, er kan best een overgangsperiode zijn voordat er écht geswitcht moet worden. Dus waarom wacht je dan niet tot het begin van het nieuwe boekjaar? Vaak is dit de op het einde van de rit de snelste én makkelijkste manier.

 

Op deze manier kan je van start gaan met het overzetten van de openingsbalansen en eventueel een nieuwe start nemen met een ‘aangepast’ rekeningenstelsel. En wat de historieken betreft heb je vermoedelijk nog een leeslicentie op het ‘oude’ pakket en/of ben je gecoverd door een post accounting pakket mét jouw historieken in (of heb je uiteraard jouw historieken in een pdf/bestand getrokken).

 

Wij merken dat de verandering van boekhoudpakket ook hét ideale moment kan zijn om met een vast rekeningstelsel (zonder enige afwijkingen!) over dossiers heen te werken. Heel veel huidige en toekomstige automatisatie bevindt zich immers op dat domein. Hoe meer patronen herkent kunnen worden in jouw boekingen en boekhouding: hoe meer digitale ogen op termijn over jouw schouder kunnen meekijken en jou helpen!

 

Dus hier is een oproep: ALS je al wil veranderen van boekhoudpakket, neem daarvoor de juiste stappen en laat je niet verblinden in een systeem dat jou claimt SNEL te helpen, want heel vaak is die er niet.

 

Trouwens wil je ook van gedachten wisselen rond jouw digitale puzzel met een onafhankelijke partij? Elke FinplexClub-member kan dit een paar keer per jaar doen!

On Key

Related Posts

Kostenassociatie

Waarom wij met de FinplexClub niet in kostenassociaties geloven

De afgelopen week zagen we het aantal aanmeldingen voor de FinplexClub toenemen (#bedankt), maar ook het aantal vragen hier rond. En één van de vragen die een paar keer terugkwam was de volgende: is dit een kostenassociatie? En het antwoord is neen en wel omwille van volgende redenen.   De FinplexClub heeft als doel kantoren

Conversietool Software

Welke conversietool gebruik je het best bij het veranderen van boekhoudpakket?

Wij krijgen regelmatig de volgende vraag van klanten. Ze willen veranderen van boekhoudsoftware en zijn op zoek naar de beste conversietool. De reden om te veranderen is in deze minder relevant, wat wel relevant is: zo’n pijnloos mogelijke overgang van pakket A naar pakket B.   Dus welke conversietool werkt nu? Wel laten we meteen

Laten we met de volledige accountancysector #SamenImpact maken?

Hij is er. Eindelijk. Onze club. Jullie club.   Op basis van al onze gesprekken en ervaringen samen met onze klanten en softwarepartners gaan wij nog meer dan voorheen de facilitator zijn voor kantoren die impact willen maken. Ja er is een consolidatie golf aan de gang ‘and that’s fine’, maar wij willen vooral een positief alternatief bieden aan

Finplex wil jouw kantoor helpen om mensen te vinden

Het is een constante in de 100den gesprekken dat wij de afgelopen maanden hebben gevoerd met kantoren. “We zoeken medewerkers.” En het blijkt moeilijker en moeilijker te worden. Terwijl wij exact een jaar geleden enkele tientallen studenten moesten helpen om een stageplaats te vinden, is het nu moeilijker dan ooit voor zowel de student als

Hoe pak je de digitale transformatie best aan?

Iedereen praat over de digitale transformatie. Het is een hot topic, omdat de meeste bedrijven ondertussen aan de slag zijn gegaan en ze snel het rendement van hun digitalisering van processen willen laten zien. Maar hoe pak je dit het beste aan? Welke stappen neem je best? Zijn er tips om die digitale strategie nu