Kostenassociatie

Waarom wij met de FinplexClub niet in kostenassociaties geloven

LinkedIn
Facebook
Twitter

De afgelopen week zagen we het aantal aanmeldingen voor de FinplexClub toenemen (#bedankt), maar ook het aantal vragen hier rond. En één van de vragen die een paar keer terugkwam was de volgende: is dit een kostenassociatie? En het antwoord is neen en wel omwille van volgende redenen.

 

De FinplexClub heeft als doel kantoren (1-50 mensen) samen te brengen en hen een stem te laten hebben in het landschap. Samen Impact maken én samen in dialoog gaan met de verschillende spelers. Want als je vandaag een vraag of een opmerking hebt als klein kantoor, krijg je niet altijd de ondersteuning die nodig is, maar stel je dezelfde vraag vanuit een groep die significant is: dan komt dit wél hoog op de agenda. Dus laat dat ons doel zijn: Samen Impact maken.

 

Finplex is één van de enige (zo niet de enige) partij in de sector die op een onafhankelijke basis advies geeft aan kantoren. Wij zijn een klankbord met een no-nonsense aanpak en trachten om elk kantoor individueel zo goed mogelijk te adviseren met de vraagstukken die zij hebben en dat met als kernfocus: software en digitalisatie. En wat we daar gemerkt hebben de is dat de uitdagingen in elk kantoor anders zijn. Er is dus ook geen one fit all solution.

 

Mochten wij dus gaan voor een kostenassociatie zou dit betekenen dat elk kantoor voor dezelfde software moet gaan kiezen en daar weten we dat dit de foute manier zou zijn om impact te maken. Elk kantoor heeft andere type klanten, medewerkers en bestaande software. Dus is vaak ook de softwaretunnel anders. Daarnaast merken we ook dat de meeste softwarehuizen niet geneigd zijn hierin mee te gaan, wat logisch is. Want wat doe je als je plots uit een kostenassociatie wil stappen? Blijft jouw prijs dan behouden? Mag je die software nog gebruiken en sterker nog: hoe zit het met het rechtenbeheer: kan het andere kantoor jouw klanten zien?

 

We merken op dat er in het verleden tal van kostenassociaties geweest in de sector en wat we daar zien is dat zowat al deze initiatieven geëindigd zijn in een verhaal met een doffe nasmaak. Veelal door de redenen dat we al opgesomd hebben. We zien dat kantoren die een eigen koers varen, ook aan het stuur willen blijven staan en laat net dat zijn wat wij heel erg belangrijk zijn: we willen de bestuurders van de ‘schepen’ de volledige kaart geven én in contact brengen met andere schippers. Maar de koers bepalen zij zelf, met volle ondersteuning van de FinplexClub én de andere schippers.

On Key

Related Posts

Finplex Podcast Nieuwsoverzicht Accountancy Juni 2022

In deze podcast gaan Sven en Glenn opnieuw opzoek naar het laatste nieuws uit mei en de eerste weken van juni. Ze hebben het onder meer over volgende topics: Wolters Kluwer reageert op onze vorige uitzending! Oki Oki Overname OpenTheBox KPMG gaat met Odoo in zee Werk uitbesteden in het buitenland En nog veel meer!

Finplex Club

Finplex Podcast E invoicing met Marie Costers en Philippe Kimpe

Finplex Podcast E invoicing met Marie Costers en Philippe Kimpe In deze podcast gaan Glenn Vandamme en Sven Cornelis van Finplex dieper in op de veranderingen van die in 2024 door de overheid zullen doorgevoerd worden met betrekking tot e-facturatie. Waar staan we op vandaag? Wat doen andere landen met betrekking tot elektronische facturatie? Op

Hoeveel kost een boekhouder of accountant?

Hoeveel kost een boekhouder of accountant? Finplex deed in mei een oproep aan kantoren om hun prijzen te delen. Want wat vragen collega’s per uur voor fiscale dienstverlening? En wat vragen collega’s voor een management vennootschap? Met die vragen gingen 90 kantoren aan de slag.

Mechelen Tweedaagse

3 lessen dat we geleerd hebben op onze Finplexclub tweedaagse

Vorige week verzamelden een kleine 20 kantoren in Mechelen waar we met de Finplexclub een tweedaagse gaven rond visie en missie enerzijds en rond prijszetting anderzijds. Het werd een tweedaagse met heel wat inzichten waarbij we er drie willen delen. Is jouw kantoor uniek? Wanneer er rond missie en visie gewerkt werd, merkten we al