Kostenassociatie

Waarom wij met de FinplexClub niet in kostenassociaties geloven

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De afgelopen week zagen we het aantal aanmeldingen voor de FinplexClub toenemen (#bedankt), maar ook het aantal vragen hier rond. En één van de vragen die een paar keer terugkwam was de volgende: is dit een kostenassociatie? En het antwoord is neen en wel omwille van volgende redenen.

 

De FinplexClub heeft als doel kantoren (1-50 mensen) samen te brengen en hen een stem te laten hebben in het landschap. Samen Impact maken én samen in dialoog gaan met de verschillende spelers. Want als je vandaag een vraag of een opmerking hebt als klein kantoor, krijg je niet altijd de ondersteuning die nodig is, maar stel je dezelfde vraag vanuit een groep die significant is: dan komt dit wél hoog op de agenda. Dus laat dat ons doel zijn: Samen Impact maken.

 

Finplex is één van de enige (zo niet de enige) partij in de sector die op een onafhankelijke basis advies geeft aan kantoren. Wij zijn een klankbord met een no-nonsense aanpak en trachten om elk kantoor individueel zo goed mogelijk te adviseren met de vraagstukken die zij hebben en dat met als kernfocus: software en digitalisatie. En wat we daar gemerkt hebben de is dat de uitdagingen in elk kantoor anders zijn. Er is dus ook geen one fit all solution.

 

Mochten wij dus gaan voor een kostenassociatie zou dit betekenen dat elk kantoor voor dezelfde software moet gaan kiezen en daar weten we dat dit de foute manier zou zijn om impact te maken. Elk kantoor heeft andere type klanten, medewerkers en bestaande software. Dus is vaak ook de softwaretunnel anders. Daarnaast merken we ook dat de meeste softwarehuizen niet geneigd zijn hierin mee te gaan, wat logisch is. Want wat doe je als je plots uit een kostenassociatie wil stappen? Blijft jouw prijs dan behouden? Mag je die software nog gebruiken en sterker nog: hoe zit het met het rechtenbeheer: kan het andere kantoor jouw klanten zien?

 

We merken op dat er in het verleden tal van kostenassociaties geweest in de sector en wat we daar zien is dat zowat al deze initiatieven geëindigd zijn in een verhaal met een doffe nasmaak. Veelal door de redenen dat we al opgesomd hebben. We zien dat kantoren die een eigen koers varen, ook aan het stuur willen blijven staan en laat net dat zijn wat wij heel erg belangrijk zijn: we willen de bestuurders van de ‘schepen’ de volledige kaart geven én in contact brengen met andere schippers. Maar de koers bepalen zij zelf, met volle ondersteuning van de FinplexClub én de andere schippers.

On Key

Related Posts

Btw nummers in bulk controleren

We kregen nu al via verschillende vragen of er een tool bestaat om BTW nummers in bulk te controleren op hun correctheid voor bijvoorbeeld BTW listings van klanten. Wij vonden deze tool: https://software.allemaaldigitaal.be/batchVies

digitaliseren

3 tips om jouw kantoor/bedrijf verder op de digitale kaart te zetten

Al meer dan 200 bedrijven en kantoren stonden we met Finplex ondertussen bij in hun zoektocht naar de beste tools of als klankbord in hun verdere digitalisering. Uit deze ervaring zijn hier enkele dingen die we hebben geleerd. Deze week gaan we het even highlevel bekijken hoe jij deze kan toepassen in jouw organisatie. Welke

5 opvallende inzichten rond klantenwerving van accountantskantoren

Met een 25tal leden zijn we ondertussen al bij de Finplexclub. Kantoren die samen willen sparren met elkaar over de uitdagingen waar we met zijn allen voor staan. Een van die uitdagingen is: hoe trek je de beste klanten aan én hoe pak je de onboarding van nieuwe klanten het beste aan? Bothive deed een

automatisch inboeken

Is automatisch inboeken van facturen een utopie?

Accountants én ondernemingen zijn altijd op zoek naar efficiëntie winsten. Meer en meer wordt door softwarehuizen geclaimd dat op vandaag automatisch inboeken op zich al kan. Maar is dit zo? Het antwoord ligt niet enkel bij de technologische mogelijkheden, maar veeleer bij de praktische haalbaarheid op dit ogenblik. Dus het antwoord is ja én neen.

advies

Laten we de term ‘Proactief advies’ niet meer gebruiken

We hebben hem/haar gezocht: de eerste persoon die met de term ‘proactief advies’ op de proppen kwam in de accountancy sector, maar vonden geen ‘dader’. Plots was het de normaalste zaak van de wereld om accountants aan te moedigen om meer proactief advies te laten geven. Want blijkbaar moet dat en doet niemand dit op