Een Sprankelende Tweedaagse in Londen met de Finplexclub

LinkedIn
Facebook
Twitter

Vorige week hadden de twee smurfen (Sven en mezelf, voor wie dit hoofdstuk gemist heeft…) het absolute genoegen om samen met 17 andere leden van de Finplexclub – een club die nu meer dan 60 leden telt – een fantastisch avontuur te beleven in het bruisende hart van Londen. 

We begonnen onze reis op dinsdagochtend vanuit Brussel, met drie van onze leden die een voorsprong namen om een extra dag van winkelplezier in te lassen. Slimme dames!

Ons knusse nest was één van de vele Hilton-hotels in Londen, ideaal gelegen voor onze avonturen. Na aankomst in de avond, namen we de stad meteen bij de horens en doken we in de dynamische wereld van Canary Wharf, dé business hotspot van Londen. In samenwerking met Silverfin, die ook een groep UK accountants had uitgenodigd, wisselden we ideeën uit, leerden we van elkaar en genoten we van heerlijke hapjes en drankjes in een sublieme setting op het water.

Na een luxueus ontbijt in het hotel – wafels inbegrepen, yum! – gingen we vol enthousiasme naar Accountex. Deze toonaangevende beurs voor finance professionals was een echte schatkist van kennis en inzichten.

En wat een verrassing: als Belgische accountants lopen we helemaal niet zo ver achter als we soms denken. Veel grote spelers, zowel bekend als onbekend, moeten nog de sprong naar oa. de cloud maken. We zijn dus goed bezig!

Naast het verkennen van stands van geweldige bedrijven zoals Taxdome, Banqup, Silverfin, Sage, en vele anderen -ook niet bekenden-, dompelden we ons onder in boeiende sessies. Niet zomaar sessies, maar hoogstaande, inhoudelijke en vaak niet-commerciële presentaties die ons echt aan het denken zetten.

Een speciale vermelding gaat uit naar Jo, wiens verhaal over haar ervaringen bij TUI nog steeds nazindert.

Ze haalde het verhaal aan waarbij TUI jaren geleden de keuze maakte om, in tegenstelling tot wat hun collega’s deden, NIET te investeren in klantenbeleving in reisbureaus. Ze kozen er voor om 100 miljoen pond te investeren in zoekengines op hun site en hun online presence. Wel… wie had gelijk?

Verandering en aanpassing zijn geen opties, ze zijn een must!

Oh ja.. Jo is ondertussen de digitale strateeg en change manager van een kantorengroep met meer dan 100 accountants.

Het weer in Londen was een typisch Britse mix van zon, bewolking en regen, maar dat kon onze sprankelende stemming niet drukken. Woensdagavond sloten we onze geslaagde tweedaagse af met een heerlijk Italiaans diner – pasta, tiramisu en gelach, wat een perfecte combinatie!

De volgende ochtend, boordevol nieuwe inzichten en mooie herinneringen, namen we de trein terug naar Brussel. We hebben zoveel geleerd, zoveel gelachen en zoveel kennis uitgewisseld. Deze reis was een fantastische mix van leren, netwerken en het ervaren van de dynamiek van Londen.

En nu… op naar de volgende reis? Misschien Kopenhagen volgend jaar? Wie weet! Maar één ding is zeker: meer van dit soort bruisende ervaringen zijn van harte welkom. Met zoveel getalenteerde en gepassioneerde leden in de Finplexclub, ben ik ervan overtuigd dat de toekomstige reizen net zo, zo niet nog meer, verrijkend zullen zijn.

Als mede-organisator van deze trip kan ik niet anders dan een gevoel van trots en voldoening ervaren. Het zien van de kennisuitwisseling, het gelach, de nieuwe ervaringen en de banden die zijn gesmeed, heeft echt het belang van deze club voor ons allemaal onderstreept.

Dus, Finplexclub, laten we blijven groeien, leren en lachen op deze reizen. En laten we ons in de toekomst blijven verheugen op nog meer inspirerende ontmoetingen en ervaringen. Kopenhagen, we kijken alvast uit naar jou!

Tot de volgende Finplexclub reis!

On Key

Related Posts

Finplex Live Onderzoek onthult de pols van de Accountancy Sector

Op 4 mei, toen de schijnwerpers van de Expo van Gent aangingen, voelde ik een golf van adrenaline door mijn lichaam stromen. Samen met mijn mede-smurf Sven Cornelis, stonden we daar in het middelpunt van de aandacht, klaar om een publiek van 179 accountants iets totaal anders te bieden dan de gebruikelijke presentatie. Voor dit

Een Sprankelende Tweedaagse in Londen met de Finplexclub

Vorige week hadden de twee smurfen (Sven en mezelf, voor wie dit hoofdstuk gemist heeft…) het absolute genoegen om samen met 17 andere leden van de Finplexclub – een club die nu meer dan 60 leden telt – een fantastisch avontuur te beleven in het bruisende hart van Londen.  We begonnen onze reis op dinsdagochtend

Loondebat accountants tijdens de Finplexclub

Het was een bewolkte dag op 23 maart in Beveren toen meer dan 50 accountants uit verschillende kantoren samenkwamen voor ons Finplexclub event. Met een open sfeer en een kop koffie in de hand gingen ze aan de slag om te praten over loonpakketten over de kantoren heen. Het doel was om meer inzicht te

super accountant

Hoeveel kost een boekhouder of accountant

De prijs van een accountant hangt af van een aantal factoren, zoals provincie en focus van het kantoor. Bovendien zijn er verschillende soorten accountants elk met hun eigen vaardigheden en expertise. Er is helaas ook een verschil tussen een goede ervaren boekhouder / accountant en… minder goede accountant. Maar verder meer hierover. Om met de