Subsidies voor je bedrijf

Elke zelfstandig ondernemer heeft graag wat extra financiële ondersteuning of strategisch advies wanneer jouw KMO of middelgrote onderneming op zoek gaat naar subsidies. Wij zijn ook jonge ondernemers en willen heel graag een andere zelfstandig ondernemer helpen!

Daarom deze blog én gratis subsidiescan om jou te helpen in dit kluwen!

Wanneer heb jij recht op subsidies?

Subsidies zijn een geweldige manier om de financiering van bedrijven veilig te stellen. Afhankelijk van de omvang van uw onderneming (grote ondernemingen en middelgrote ondernemingen worden immers anders benaderd) en soms van de aansluiting ervan, kunt u in aanmerking komen voor subsidies van verschillende overheidsniveaus – van Europees tot lokaal.

De subsidievoorwaarden kunnen per land en regio verschillen, maar de meeste ondernemingen die subsidies aanvragen, moeten aan dezelfde standaardvoorwaarden voldoen – u hebt een onderneming, u plant een investering in de nabije toekomst of u bekijkt potentiële transformatie-, groei- of verbeteringsprojecten.

De voordelen van het verkrijgen van een subsidie wegen meestal op tegen de kosten die gepaard gaan met het zoeken en aanvragen ervan. Toch blijven veel ondernemers onzeker over de vraag of zij al dan niet in aanmerking komen voor dergelijke hulp van de autoriteiten en vinden zij het soms moeilijk om zonder hulp subsidies aan te vragen.

Het kluwen van alle regels voor de Vlaamse bedrijven, nieuwe markten, innovatieve projecten, Europese subsidies,… is bijzonder groot, laat ons dus samen met jou, die puzzel oplossen!

Subsidie

Volg de gids!

Ben je nu een eerder klassiek bedrijf in het Vlaamse gewest die op zoek gaat naar manieren om technologische innovatie beter te omarmen of ben je een jonge ondernemer in een Brusselse onderneming met een business plan om innovatieve producten voor creatieve sectoren te ontwikkelen? 

Waarin jouw bedrijf actief is en wat jouw vraagstuk nu ook moge zijn: wij kunnen samen met jou, jouw onderneming vast vooruit helpen met deze tool!

Kort door de bocht zijn dit zowat de domeinen waarin jouw financierbare project moet liggen:

  1. Innovatie (vb: heb jij een idee voor een nieuw product rond digitale technologieën?)
  2. Digitaliseren (vb: Wil jij ook met jouw bedrijf aan de slag met artificiële intelligentie?)
  3. Tewerkstelling en opleiding (vb: heb je jouw oog laten vallen op een opleidingstraject en wil je zien of deze gesubsidieerd kan worden?)
  4. Internationalisatie (vb: Wil je als internationaal ondernemer de Europese unie verder gaan veroveren of heb je jouw oog laten vallen op een volledig nieuwe markt?)
  5. Duurzaam en Circulair ondernemen (vb: Moet je bedrijf energie neutraal worden en ben je op zoek naar strategische transformatiesteun hier in?)
  6. Onderzoek en ontwikkeling (vb: heb je een nieuw product in gedachten en zoek je voor jouw innovatief verbetertraject steun?)

Wel als één van deze domeinen jouw project aanraakt: dan raden wij jou aan om deze subsidiescan in te vullen! Het neemt slechts enkele minuten in van jouw tijd én wij doen samen met onze partners het harde werk voor én met jou: als dat niet #SamenImpact maken is als jonge ondernemers!