Mechelen Tweedaagse

3 lessen dat we geleerd hebben op onze Finplexclub tweedaagse

LinkedIn
Facebook
Twitter

Vorige week verzamelden een kleine 20 kantoren in Mechelen waar we met de Finplexclub een tweedaagse gaven rond visie en missie enerzijds en rond prijszetting anderzijds. Het werd een tweedaagse met heel wat inzichten waarbij we er drie willen delen.

Is jouw kantoor uniek?

Wanneer er rond missie en visie gewerkt werd, merkten we al heel snel dat elk kantoor (groot of klein) zeer uniek is. Het ene kantoor focust op structuur en verbreding, terwijl het andere kantoor zich echt focust op persoonlijk contact.

Nog een ander kantoor trekt dan weer volledig de digitalisatie kaart. En toch merk je dat heel weinig kantoren dat unieke uitspelen naar potentiële nieuwe klanten én medewerkers.

Wij zijn ervan overtuigd dat heel wat kantoren in de komende weken hun website op basis van hun sterktes zullen aanpassen!

Sales(techniek) is misschien wel het bekijken waard

Met Michael Humblet kwam een doorwinterende sales spreken. Sales is toch helemaal niet nodig in de accountancy sector? Want 85% van de deals worden gewonnen door de kantoren, terwijl dit in andere sectoren op 15% ligt.

Het algemene inzicht was wel dat deze ratio dus vermoedelijk te hoog is en dat écht iedereen zijn of haar prijzen moet aanpassen. Daarnaast werd ook de “illusie” van keuze toegelicht: een klant wil het gevoel hebben dat hij/zij kan kiezen tussen opties. Dit geldt voor offertes maar gaat duidelijk veel verder dan dat.

Contentgeneratie was misschien wel wat het verst uit de comfortzone van kantoren ligt, maar waar volgens de aangetoonde studies wel degelijk een gigantisch potentieel ligt voor kantoren. Genereren jullie al content voor jullie klanten?

Prijszetting moeten we samen aanpakken

Forfait is de way forward, dat was wel degelijk de conclusie van zowat alle kantoren. Maar hoe begin je hier aan? Wij gaven de nodige handvaten met Finplex. Wij geloven in verschillende modellen, waarbij we telkens naar verschillende studies verwezen.

Dé vraag was wel: zou het niet mooi zijn als er een vanuit Finplex open gecommuniceerd wordt naar de sector wat de prijzen dan wel moeten zijn: en die oproep gaan wij met twee handen grijpen! Meer hierover binnenkort!

Wil jij trouwens ook deel uitmaken van onze Finplexclub en ook met jouw collega’s sparren? Schrijf je vandaag nog in via www.finplex.be/finplexlclub want maandelijks doen wij dit soort sessies. Online en/of Offline!

On Key

Related Posts

Finplex Live Onderzoek onthult de pols van de Accountancy Sector

Op 4 mei, toen de schijnwerpers van de Expo van Gent aangingen, voelde ik een golf van adrenaline door mijn lichaam stromen. Samen met mijn mede-smurf Sven Cornelis, stonden we daar in het middelpunt van de aandacht, klaar om een publiek van 179 accountants iets totaal anders te bieden dan de gebruikelijke presentatie. Voor dit

Een Sprankelende Tweedaagse in Londen met de Finplexclub

Vorige week hadden de twee smurfen (Sven en mezelf, voor wie dit hoofdstuk gemist heeft…) het absolute genoegen om samen met 17 andere leden van de Finplexclub – een club die nu meer dan 60 leden telt – een fantastisch avontuur te beleven in het bruisende hart van Londen.  We begonnen onze reis op dinsdagochtend

Loondebat accountants tijdens de Finplexclub

Het was een bewolkte dag op 23 maart in Beveren toen meer dan 50 accountants uit verschillende kantoren samenkwamen voor ons Finplexclub event. Met een open sfeer en een kop koffie in de hand gingen ze aan de slag om te praten over loonpakketten over de kantoren heen. Het doel was om meer inzicht te

super accountant

Hoeveel kost een boekhouder of accountant

De prijs van een accountant hangt af van een aantal factoren, zoals provincie en focus van het kantoor. Bovendien zijn er verschillende soorten accountants elk met hun eigen vaardigheden en expertise. Er is helaas ook een verschil tussen een goede ervaren boekhouder / accountant en… minder goede accountant. Maar verder meer hierover. Om met de