Teambuilding op afstand 10 ideeën

LinkedIn
Facebook
Twitter

Het merendeel van de bedrijven werkt nog steeds van op afstand. Na ettelijke maanden zijn de ideetjes om remote aan teambuilding te doen misschien al uitgeput. Dus we doen een poging jullie hierin te helpen!

Waarom is socializen op afstand belangrijk?

De fysieke afstand van werken op afstand kan snel veranderen in emotionele afstand die op zijn beurt leidt tot isolatie. En als jouw medewerkers zich geïsoleerd voelen, zullen ze het niet prettig vinden om samen met hun teamgenoten te werken! Daarom is het belangrijk om een comfortabele omgeving te creëren waarop externe medewerkers kunnen vertrouwen.

Virtuele teambuildingsinspanningen bestaan uit verschillende zorgvuldig ontworpen strategieën, games en activiteiten die bedoeld zijn om meer menselijke interactie in het virtuele werk te brengen. Het helpt je team om met elkaar in contact te komen, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze echt deel uitmaken van jouw community!

Wat is een virtuele teambuilding?

Het is net als bij een gewone teambuilding, behalve dat je niet in dezelfde fysieke ruimte zit. Bij een virtuele teambuildingsactiviteit zit elk teamlid op zijn computer en werkt het team samen met de hulp van een virtuele tool: chat, videoconferentie, enz.

Laten we jou onze 10 ideeën geven!

1. Creëer een virtuele koffiekamer

Een van de grootste elementen die teams op afstand scheiden van interne teams, zijn de eenvoudige gesprekjes die op kantoor plaatsvinden. Dit gebeurt zo natuurlijk op kantoor dat je er misschien helemaal niets van denkt, maar het zijn eigenlijk enorme team bouwstenen.

Gelukkig kun je dit op afstand voor een stuk simuleren, en er zijn een paar opties om dit te vergemakkelijken door bijvoorbeeld Teams te gebruiken.

2. Een foto delen

Foto delen is een gemakkelijke manier om je teamleden te leren kennen en een band te kweken over gedeelde interesses.

Nodig iedereen in het team uit om een foto uit bijvoorbeeld hun verleden te delen en er een kleine toelichting bij te geven. Je kunt er ook een raadspel van maken en iedereen in het team laten raden welke afbeelding bij welke persoon in het team hoort.

3. De Bucketlist

Organiseer een online/videoconferentie en geef al je medewerkers vijf minuten om na te denken over wat hun bucketlist zou bevatten, wat zijn enkele dingen die ze graag zouden willen doen tijdens hun leven? Als je medewerkers hebt die dezelfde activiteiten delen, kun je ze uitdagen om er samen aan te werken! Als iemand ooit een marathon wil lopen én een collega ook: dit kan wel eens hét moment zijn om dat van hun bucketlist te doorstrepen en er samen voor te gaan! Ze kunnen elkaar pushen en zich optrekken aan elkaars vorderingen.

4. De aliens zijn geland!

Verdeel jouw medewerkers in groepen van drie of vier. Vertel iedereen dat buitenaardse wezens op aarde zijn geland en geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf. Maar de aliens spreken geen Nederlands, dus je moet ze uitleggen wat het bedrijf doet met vijf symbolen of afbeeldingen. De groepen moeten onderling overleggen om tot de vijf noodzakelijke afbeeldingen te komen. Als alle groepen gelijkaardige waarden/tekeningen/symbolen hebben is het dus duidelijk waar jouw bedrijf voor staat. Indien niet: zie dit als een uitdaging om jouw visie nog beter in de verf te zetten met jouw collega’s.

5. Leer het NAVO Fonetisch Alfabet

Alfa, Tango, Foxtrot, is meer dan alleen een leuke uitdrukking waardoor je je meer een gevechtspiloot voelt. Het is ook representatief voor drie codewoorden van het NAVO-alfabet en inspiratie voor een van de beste team uitdagingen op afstand die je kunt aangaan.

Als je iemand letterlijk ooit belt, zal het fonetische alfabet van de NAVO je helpen om duidelijke en bewuste gesprekken te voeren. In plaats van zoiets als K te zeggen, zoals in Kevin, kun je met het team afspreken vanaf nu het NAVO alfabet te gaan gebruiken.

Ook al zal je dit alfabet vermoedelijk weinig gebruiken, toch is de vaardigheid leuk om te leren en als het dan toch eens gebruikt kan worden, voelt het als een sterk hechtend element voor én met je collega’s.

6. Hét bedrijfsbier

Laat uw medewerkers brouwers van de dag worden in het comfort van hun eigen huis. Je kan de medewerkers een brouwerspakket opsturen en hen zelf bier laten maken. Wanneer het bier klaar is stuurt iedereen een flesje naar zijn/haar collega’s en wat unaniem als beste bier uitgeroepen wordt is hét bier van 2020 voor jouw bedrijf! Trouwens: er bestaan ook pakketten voor wijn!

7. Gemeenschappelijke kenmerken

Dit spel is goed om een brainstormsessie te starten. Verdeel je team in kleine groepen en vraag ze 10 minuten te besteden aan het bedenken van een lijst met 10 dingen die ze gemeen hebben met elkaar. Als je het onderwerp liever zakelijk georiënteerd houdt, beperk de lijst dan tot werk- of branche gerelateerde onderwerpen.

Het kan zo simpel zijn als hetzelfde merk van schoenen of in hetzelfde jaar aangeworven zijn. Ongeacht de antwoorden zal het een band creëren, discussie en gelach oproepen en de groep creatief laten denken. Laat nadien elke groep de antwoorden delen met de rest van het bedrijf!

8. Welcome to my crib

Als jouw teamleden op afstand werken, kan het een goed idee zijn om een daadwerkelijke virtuele rondleiding te plannen langs de locatie van elke externe medewerker. (Denk aan: een professionele versie van MTV’s Cribs.) Ze kunnen hun kantoorruimte laten zien, het team door hun huis of een coole co-working ruimte leiden!

9. Team Pets organigram

Huisdieren spelen een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Als jouw team huisdieren heeft, laat ze dan foto’s delen en grappige kantoor ‘functies’ bedenken die ze in een organigram kunnen opnemen.

Moedig jouw team aan om creatief te zijn en er plezier mee te hebben. Je kan zelfs een huisdier medewerker van de maand (of kwartaal) maken op basis van nominaties!

10. Who’s office is this anyway?

Het is vaak moeilijk om elkaar te leren kennen in teams op afstand, dus hierdoor kunnen mensen wat meer te weten komen over hoe elke persoon is. Als je punt 8 op onze lijst nog niet hebt gedaan, kan je vragen aan jouw medewerkers een foto van hun bureau te laten nemen en dan door de anderen laten raden wie welk bureau bezit!

Zo, wij hopen jullie met deze 10 ideetjes terug wat voer gegeven te hebben om er de komende 10 weken weer virtueel tegen aan te gaan!

(Wij hebben ons op enkele bronnen geïnspireerd, dus netjes als we zijn vermelden we ze hier: Timedoctor.com, Atlassian.com, Weekdone.com, Connecteam.com, Museumhack.com, Snacknation.com, Miro.com en Lucidchart.com).

On Key

Related Posts

Finplex Live Onderzoek onthult de pols van de Accountancy Sector

Op 4 mei, toen de schijnwerpers van de Expo van Gent aangingen, voelde ik een golf van adrenaline door mijn lichaam stromen. Samen met mijn mede-smurf Sven Cornelis, stonden we daar in het middelpunt van de aandacht, klaar om een publiek van 179 accountants iets totaal anders te bieden dan de gebruikelijke presentatie. Voor dit

Een Sprankelende Tweedaagse in Londen met de Finplexclub

Vorige week hadden de twee smurfen (Sven en mezelf, voor wie dit hoofdstuk gemist heeft…) het absolute genoegen om samen met 17 andere leden van de Finplexclub – een club die nu meer dan 60 leden telt – een fantastisch avontuur te beleven in het bruisende hart van Londen.  We begonnen onze reis op dinsdagochtend

Loondebat accountants tijdens de Finplexclub

Het was een bewolkte dag op 23 maart in Beveren toen meer dan 50 accountants uit verschillende kantoren samenkwamen voor ons Finplexclub event. Met een open sfeer en een kop koffie in de hand gingen ze aan de slag om te praten over loonpakketten over de kantoren heen. Het doel was om meer inzicht te

super accountant

Hoeveel kost een boekhouder of accountant

De prijs van een accountant hangt af van een aantal factoren, zoals provincie en focus van het kantoor. Bovendien zijn er verschillende soorten accountants elk met hun eigen vaardigheden en expertise. Er is helaas ook een verschil tussen een goede ervaren boekhouder / accountant en… minder goede accountant. Maar verder meer hierover. Om met de