Finplex wil jouw kantoor helpen om mensen te vinden

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Finplex studenten

Het is een constante in de 100den gesprekken dat wij de afgelopen maanden hebben gevoerd met kantoren. “We zoeken medewerkers.” En het blijkt moeilijker en moeilijker te worden. Terwijl wij exact een jaar geleden enkele tientallen studenten moesten helpen om een stageplaats te vinden, is het nu moeilijker dan ooit voor zowel de student als het kantoor om een match te maken.

Covid19

Vorig jaar kregen wij vanuit verschillende studenten Accountancy fiscaliteit de vraag hen te helpen om een stageplek te zoeken. Covid19 had ervoor gezorgd dat verschillende stageplekken verzaakten in hun verantwoordelijkheid omdat ze digitaal geen studenten konden ondersteunen. Zonde. Dit jaar willen we deze situatie tegengaan en als Finplex opnieuw ons steentje bijdragen.

Ons plan

We gaan een virtueel event opzetten (26&27 april ’s avonds) waarbij we kantoren in contact brengen met studenten. Studenten die op zoek zijn naar werk (laatstejaars) en studenten die op zoek zijn naar stageplaatsen. Elk kantoor zal als gelijk behandeld worden: dus geen opbod van de grootste stand. Maar enkele kantoren die een warme & digitale plek kunnen bieden aan toekomstige medewerkers.

Welke scholen doen mee?

We kregen heel warme steun vanuit West-Vlaamse, Brusselse en Vlaams-Brabantse scholen én er zijn trouwens al meer dan 20 studenten ingeschreven! Wat de andere provincies betreft: spreek aub jullie contacten aan en wijs hen op het belang! We kunnen en willen trouwens niets garanderen: we zetten dit op om de sector te helpen. Komen er veel studenten: des te beter, komen er geen: sorry we have tried! Hoe meer scholen en studenten meedoen hoe beter uiteraard. Vanuit sommige scholen kregen we ook de opmerking dat hier geen nood aan is. Dat is op zich zonde: dus nogmaals het is ook aan jullie om dit te communiceren naar de scholen dat hier wél nood aan is vanuit het werkveld!

Voor welke kantoren?

We zoeken enkel warme kantoren op zoek naar nieuwe medewerkers. Kantoren ook die om kunnen met de huidige situatie en dus Corana-proof zijn. Hoe groot mag je zijn? Dit laten we in het midden, maar we richten ons naar de kantoren die niet de middelen hebben om belachelijk dure recruiters in te schakelen.

Wat kost het?

Niets. We gaan er van uit dat jij dit soort initiatieven kenbaar maakt naar de scholen toe en ons steunt als jij daar de kans toe ziet!

Wil je meedoen?

Wel schrijf je dan in via: https://software.allemaaldigitaal.be/finplex4studentskantoor

On Key

Related Posts

Btw nummers in bulk controleren

We kregen nu al via verschillende vragen of er een tool bestaat om BTW nummers in bulk te controleren op hun correctheid voor bijvoorbeeld BTW listings van klanten. Wij vonden deze tool: https://software.allemaaldigitaal.be/batchVies

digitaliseren

3 tips om jouw kantoor/bedrijf verder op de digitale kaart te zetten

Al meer dan 200 bedrijven en kantoren stonden we met Finplex ondertussen bij in hun zoektocht naar de beste tools of als klankbord in hun verdere digitalisering. Uit deze ervaring zijn hier enkele dingen die we hebben geleerd. Deze week gaan we het even highlevel bekijken hoe jij deze kan toepassen in jouw organisatie. Welke

5 opvallende inzichten rond klantenwerving van accountantskantoren

Met een 25tal leden zijn we ondertussen al bij de Finplexclub. Kantoren die samen willen sparren met elkaar over de uitdagingen waar we met zijn allen voor staan. Een van die uitdagingen is: hoe trek je de beste klanten aan én hoe pak je de onboarding van nieuwe klanten het beste aan? Bothive deed een

automatisch inboeken

Is automatisch inboeken van facturen een utopie?

Accountants én ondernemingen zijn altijd op zoek naar efficiëntie winsten. Meer en meer wordt door softwarehuizen geclaimd dat op vandaag automatisch inboeken op zich al kan. Maar is dit zo? Het antwoord ligt niet enkel bij de technologische mogelijkheden, maar veeleer bij de praktische haalbaarheid op dit ogenblik. Dus het antwoord is ja én neen.

advies

Laten we de term ‘Proactief advies’ niet meer gebruiken

We hebben hem/haar gezocht: de eerste persoon die met de term ‘proactief advies’ op de proppen kwam in de accountancy sector, maar vonden geen ‘dader’. Plots was het de normaalste zaak van de wereld om accountants aan te moedigen om meer proactief advies te laten geven. Want blijkbaar moet dat en doet niemand dit op