Finplex wil jouw kantoor helpen om mensen te vinden

LinkedIn
Facebook
Twitter
Finplex studenten

Het is een constante in de 100den gesprekken dat wij de afgelopen maanden hebben gevoerd met kantoren. “We zoeken medewerkers.” En het blijkt moeilijker en moeilijker te worden. Terwijl wij exact een jaar geleden enkele tientallen studenten moesten helpen om een stageplaats te vinden, is het nu moeilijker dan ooit voor zowel de student als het kantoor om een match te maken.

Covid19

Vorig jaar kregen wij vanuit verschillende studenten Accountancy fiscaliteit de vraag hen te helpen om een stageplek te zoeken. Covid19 had ervoor gezorgd dat verschillende stageplekken verzaakten in hun verantwoordelijkheid omdat ze digitaal geen studenten konden ondersteunen. Zonde. Dit jaar willen we deze situatie tegengaan en als Finplex opnieuw ons steentje bijdragen.

Ons plan

We gaan een virtueel event opzetten (26&27 april ’s avonds) waarbij we kantoren in contact brengen met studenten. Studenten die op zoek zijn naar werk (laatstejaars) en studenten die op zoek zijn naar stageplaatsen. Elk kantoor zal als gelijk behandeld worden: dus geen opbod van de grootste stand. Maar enkele kantoren die een warme & digitale plek kunnen bieden aan toekomstige medewerkers.

Welke scholen doen mee?

We kregen heel warme steun vanuit West-Vlaamse, Brusselse en Vlaams-Brabantse scholen én er zijn trouwens al meer dan 20 studenten ingeschreven! Wat de andere provincies betreft: spreek aub jullie contacten aan en wijs hen op het belang! We kunnen en willen trouwens niets garanderen: we zetten dit op om de sector te helpen. Komen er veel studenten: des te beter, komen er geen: sorry we have tried! Hoe meer scholen en studenten meedoen hoe beter uiteraard. Vanuit sommige scholen kregen we ook de opmerking dat hier geen nood aan is. Dat is op zich zonde: dus nogmaals het is ook aan jullie om dit te communiceren naar de scholen dat hier wél nood aan is vanuit het werkveld!

Voor welke kantoren?

We zoeken enkel warme kantoren op zoek naar nieuwe medewerkers. Kantoren ook die om kunnen met de huidige situatie en dus Corana-proof zijn. Hoe groot mag je zijn? Dit laten we in het midden, maar we richten ons naar de kantoren die niet de middelen hebben om belachelijk dure recruiters in te schakelen.

Wat kost het?

Niets. We gaan er van uit dat jij dit soort initiatieven kenbaar maakt naar de scholen toe en ons steunt als jij daar de kans toe ziet!

Wil je meedoen?

Wel schrijf je dan in via: https://software.allemaaldigitaal.be/finplex4studentskantoor

On Key

Related Posts

Finplex Podcast Nieuwsoverzicht Accountancy Juni 2022

In deze podcast gaan Sven en Glenn opnieuw opzoek naar het laatste nieuws uit mei en de eerste weken van juni. Ze hebben het onder meer over volgende topics: Wolters Kluwer reageert op onze vorige uitzending! Oki Oki Overname OpenTheBox KPMG gaat met Odoo in zee Werk uitbesteden in het buitenland En nog veel meer!

Finplex Club

Finplex Podcast E invoicing met Marie Costers en Philippe Kimpe

Finplex Podcast E invoicing met Marie Costers en Philippe Kimpe In deze podcast gaan Glenn Vandamme en Sven Cornelis van Finplex dieper in op de veranderingen van die in 2024 door de overheid zullen doorgevoerd worden met betrekking tot e-facturatie. Waar staan we op vandaag? Wat doen andere landen met betrekking tot elektronische facturatie? Op

Hoeveel kost een boekhouder of accountant?

Hoeveel kost een boekhouder of accountant? Finplex deed in mei een oproep aan kantoren om hun prijzen te delen. Want wat vragen collega’s per uur voor fiscale dienstverlening? En wat vragen collega’s voor een management vennootschap? Met die vragen gingen 90 kantoren aan de slag.

Mechelen Tweedaagse

3 lessen dat we geleerd hebben op onze Finplexclub tweedaagse

Vorige week verzamelden een kleine 20 kantoren in Mechelen waar we met de Finplexclub een tweedaagse gaven rond visie en missie enerzijds en rond prijszetting anderzijds. Het werd een tweedaagse met heel wat inzichten waarbij we er drie willen delen. Is jouw kantoor uniek? Wanneer er rond missie en visie gewerkt werd, merkten we al