Finplex wil jouw kantoor helpen om mensen te vinden

LinkedIn
Facebook
Twitter
Finplex studenten

Het is een constante in de 100den gesprekken dat wij de afgelopen maanden hebben gevoerd met kantoren. “We zoeken medewerkers.” En het blijkt moeilijker en moeilijker te worden. Terwijl wij exact een jaar geleden enkele tientallen studenten moesten helpen om een stageplaats te vinden, is het nu moeilijker dan ooit voor zowel de student als het kantoor om een match te maken.

Covid19

Vorig jaar kregen wij vanuit verschillende studenten Accountancy fiscaliteit de vraag hen te helpen om een stageplek te zoeken. Covid19 had ervoor gezorgd dat verschillende stageplekken verzaakten in hun verantwoordelijkheid omdat ze digitaal geen studenten konden ondersteunen. Zonde. Dit jaar willen we deze situatie tegengaan en als Finplex opnieuw ons steentje bijdragen.

Ons plan

We gaan een virtueel event opzetten (26&27 april ’s avonds) waarbij we kantoren in contact brengen met studenten. Studenten die op zoek zijn naar werk (laatstejaars) en studenten die op zoek zijn naar stageplaatsen. Elk kantoor zal als gelijk behandeld worden: dus geen opbod van de grootste stand. Maar enkele kantoren die een warme & digitale plek kunnen bieden aan toekomstige medewerkers.

Welke scholen doen mee?

We kregen heel warme steun vanuit West-Vlaamse, Brusselse en Vlaams-Brabantse scholen én er zijn trouwens al meer dan 20 studenten ingeschreven! Wat de andere provincies betreft: spreek aub jullie contacten aan en wijs hen op het belang! We kunnen en willen trouwens niets garanderen: we zetten dit op om de sector te helpen. Komen er veel studenten: des te beter, komen er geen: sorry we have tried! Hoe meer scholen en studenten meedoen hoe beter uiteraard. Vanuit sommige scholen kregen we ook de opmerking dat hier geen nood aan is. Dat is op zich zonde: dus nogmaals het is ook aan jullie om dit te communiceren naar de scholen dat hier wél nood aan is vanuit het werkveld!

Voor welke kantoren?

We zoeken enkel warme kantoren op zoek naar nieuwe medewerkers. Kantoren ook die om kunnen met de huidige situatie en dus Corana-proof zijn. Hoe groot mag je zijn? Dit laten we in het midden, maar we richten ons naar de kantoren die niet de middelen hebben om belachelijk dure recruiters in te schakelen.

Wat kost het?

Niets. We gaan er van uit dat jij dit soort initiatieven kenbaar maakt naar de scholen toe en ons steunt als jij daar de kans toe ziet!

Wil je meedoen?

Wel schrijf je dan in via: https://software.allemaaldigitaal.be/finplex4studentskantoor

On Key

Related Posts

Finplex Live Onderzoek onthult de pols van de Accountancy Sector

Op 4 mei, toen de schijnwerpers van de Expo van Gent aangingen, voelde ik een golf van adrenaline door mijn lichaam stromen. Samen met mijn mede-smurf Sven Cornelis, stonden we daar in het middelpunt van de aandacht, klaar om een publiek van 179 accountants iets totaal anders te bieden dan de gebruikelijke presentatie. Voor dit

Een Sprankelende Tweedaagse in Londen met de Finplexclub

Vorige week hadden de twee smurfen (Sven en mezelf, voor wie dit hoofdstuk gemist heeft…) het absolute genoegen om samen met 17 andere leden van de Finplexclub – een club die nu meer dan 60 leden telt – een fantastisch avontuur te beleven in het bruisende hart van Londen.  We begonnen onze reis op dinsdagochtend

Loondebat accountants tijdens de Finplexclub

Het was een bewolkte dag op 23 maart in Beveren toen meer dan 50 accountants uit verschillende kantoren samenkwamen voor ons Finplexclub event. Met een open sfeer en een kop koffie in de hand gingen ze aan de slag om te praten over loonpakketten over de kantoren heen. Het doel was om meer inzicht te

super accountant

Hoeveel kost een boekhouder of accountant

De prijs van een accountant hangt af van een aantal factoren, zoals provincie en focus van het kantoor. Bovendien zijn er verschillende soorten accountants elk met hun eigen vaardigheden en expertise. Er is helaas ook een verschil tussen een goede ervaren boekhouder / accountant en… minder goede accountant. Maar verder meer hierover. Om met de